Heisann
Jeg er veldig glad i asiatisk mat og det er nesten sånn at jeg kan spise det til frokost, middag og kvelds – varm eller kaldt
Jeg har prøvd mange oppskrifter, men aldri fått det helt til. Helt tilfeldig var jeg på butikken og jeg fikk lyst på asiatisk.
Min oppskrift: – denne rekker til 2-3 porsjoner
- 500 g strimlet kylling (biffkjøtt, svinestrimler eller annet kjøtt funker like godt)
- 1 pose Råkost
- 4-5 Reddiker
- 1 pose Sukkererter
- 3 stk Vårløk
- Dæsj Ingefær
- 2-3 ts med en liten topp brunsukker
- 3 poser Teriyakisaus
Dette gjorde jeg:
- Først kuttet jeg opp alt av grønt, og det som er så flott at du justere det grønne med tanke på mengde og andre grønnsaker.
- Stekte kyllingen nesten helt gjennom så hadde jeg i en dæsj ingefær panna og surret det lett sammen. Hadde i brunsukkeret slik at alt ble karamellisert.
- Sett på risen eller nudlene som anvist på pakken.
- Ha i grønnsakene i panna og rør godt mens det surrer.
- Ha i så mye teriyakisaus som du trenger eller ønsker, jeg brukte 3 for jeg liker ikke tørr mat.
- Når risen/nudlene er ferdig så anrett dette pent på fatet og bon apertit.
- Drikke til denne er valgfritt, men jeg gikk for en iskald Pepsi Max med isbiter.
- Tips: hvis du bruker nudler i gryta som f.eks stekte nudler, kok nudlene al dente (på norsk: lett underkokt) for da er nudlene helt gjennomkokt når gryta er ferdig. Hvis nudlene er helt gjennomkokt før du tar dem i panna så vil de være overkokt når maten er ferdig….
Denne var en suksess og helt tilfeldig… denne skal jeg holde meg til..
Vi blogges senere